Wie ben ik

“Tijdens de marathon kom je niet jezelf tegen, maar bepaal je wie je bent.”

Toen ik de marathon in Barcelona van 2013 liep had ik tevens als doel om een passende naam voor mijn onderneming te vinden. Het was zo ongeveer na 39 kilometer dat ik vanaf de kathedraal de Via Laietana opliep en alle puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Ik kwam al jaren met veel liefde in Barcelona, de Via Laietana verbindt de zee met het centrum, biedt ruimte aan een groot aantal bouwstijlen, van Catalaans modernisme, Art Nouveau, Art Deco tot neo-klassieke architectuur. Een groot aantal banken en instellingen hebben hun hoofdkwartier op de Via Laietana.

“Herstel gaat trager dan je wilt, sneller dan je verwacht.”

De Via Laietana ligt in het hart van Barcelona en vormt de verbinding is tussen de Barri Gòtic (Spaans: Barrio Gótico)- de oude stad (Ciutat Vella) en El Borne. Een wijk die zich de afgelopen jaren, mede onder invloed van creatieve incubators, heeft ontwikkeld en thans is verworden tot een hippe en trendy wijk, waar je in de kleinste steegjes de echte creativiteit en ondernemersgeest gewaar wordt.

Voor de oplettende lezers zit er echter een miniem verschil in de naam. Wel de associatie maar niet identiek. Precies zoals Laeitana Real Estate Consultancy, een vastgoedadviseur, maar toch anders.

Carlo Smolders

Ik heb sinds 1995 ruime ervaring opgedaan in Vastgoed (her)ontwikkeling van commercieel vastgoed en (binnenstedelijke) winkelcentra op het gebied van herstructurering, projectdirectie en projectmanagement.

Mijn specialiteit is het analyseren van complexe vraagstukken en het met creatieve ideeën terugbrengen tot functionele oplossingen.

Initiatief, daadkracht, doorzettingsvermogen en een procesmatige benadering staan bij mij hoog in het vaandel. Ik neem verantwoordelijkheid van het initiële ontwerp tot het eindresultaat en bewaak hierin kwaliteit, planning en budget.

Zo lever ik concrete aanbevelingen en een uitvoeringsproces gericht op rendements-optimalisatie.

Voor een uitgebreid cv nodig ik je uit om mijn LinkedIn profiel te bezoeken.

Inspiratie

Steve Jobs Bibliografie door Walter Isaacson

Levensverhaal van Steve Jobs (1955-2011) vanaf zijn geboorte tot vlak voor zijn dood 5 oktober 2011. Hoe hij als persoon heeft gefunctioneerd, zowel positief als negatief en hoe zijn recalcitrante, creatieve, zakelijke, agressieve en familiale kanten hebben geleid tot zijn terugkeer bij Apple en de wereldveranderende producten die daaruit voortvloeiden.

Biografie Bruce Springsteen door Peter Ames Carlin

Een openhartig en levendig portret van de rocklegende die ondanks familietragedies, 100% toegewijd is aan zijn muziek en een oprechte passie voor zijn fans koestert.

Tom Wolfe |
In alles een man

De onroerendgoedmagnaat Charlie Croker heeft in zijn overmoed te veel risico's genomen waardoor zijn vastgoed-imperium op instorten staat. Onder druk van de bank, sociale en politieke invloeden komt hij tot een verrassend besluit.

Bullshit management’ door Jos Verveen

Terug naar de essentie van organisaties, over management en hoe we daarin soms doorslaan.